top of page

Biografie

 

Mijn naam is Lianne en ben geboren op 3 juli 1989 te Poeldijk. Ik groeide op in een liefdevol gezin samen met mijn oudere broer Rik. In mijn jongere jaren ging ik naar de plaatselijke katholieke  basisschool, genaamd de Verburchhof. Waar ik een heerlijke kindertijd heb gehad. Na de basisschool ging ik naar het ISW, deze was ook gevestigd in Poeldijk. Hier zat ik alleen de eerste twee jaar, omdat op ISW Poeldijk alleen de eerste twee jaar de richting Kader Leerweg heeft.

Dus vervolgde ik mijn schooltijd bij ISW Hoge Woerd in Naaldwijk. Hier koos ik voor de richting verzorging, want ik wilde graag juf worden. In 2006 haalde ik mijn diploma met vlag en wimpel. Mijn vervolg opleiding stond al op de planning SPW  (sociaal pedagogisch werker) te ’s Gravenzande. 

 

" haalde ik mijn diploma met vlag en wimpel"

 

Het was een klein gebouw waar ik heel veel leerde over mijzelf en hoe je het beste met andere kunt omgaan. Want ik ging er heen als een klein schoolmeisje en ging erna twee jaar weg als een volledige dame die wist dat ze er ook mocht zijn met haar diploma in de hand.

Na het behalen van het SPW diploma in 2008 ging ik nog voor een niveau 4 opleiding bij ROC Mondriaan. Dit was een één jarige opleiding genaamd SCW (sociaal cultuur medewerker). Ik kon ervoor kiezen om op een andere manier  les te krijgen. Ik ging een jaar lang 36 uur per week stage lopen in een wijkcentrum en kreeg les op mijn stage. Op deze manier leerde ik heel veel in de praktijk.

In deze periode ging ik heel veel nadenken wat ik eigenlijk wilde. PABO ging hem niet worden als vervolg opleiding want na al dat studeren was ik er achter gekomen dat mijn dyslexie te erg was om de spellingtoets te halen. In de praktijk bracht dit vaak veel moeilijke situaties op. Maar gaan werken daar was ik ook nog niet klaar voor. Ik wilde niet tot mijn 65 ste in de kinderopvang werken en werken in een wijkcentrum was mij zwaar gevallen. Dus wat wilde ik dan eigenlijk, steeds meer ging ik op internet zoeken naar creatieve cursussen. Want creatie bezig zijn was ik al die tijd blijven doen. Zodra er maar een school opdracht met knutselen was, dan stond ik vooraan. 

 

"Mijn dyslexie

was te erg"

 

​Mijn neef zat op het grafische lyceum en daar had ik weleens wat werk van gezien, super leuk. Maar voor die school moest je toelatingen examen doen. Dat hield mij in eerste instantie tegen en ik was gemiddeld 4 jaar ouder dan mijn mede studenten. Ze komen allemaal van het vmbo af, en het is lang leven de lol op school. 

 

​Maar toch naar de open dag geweest en een inschrijfformulier meegenomen. Het inschrijf- formulier zwierf eerst nog door het huis, want het was wel een hele stap als ik mij zou inschrijven. Maar toch ik heb het gedaan, het was interessant, uitdagend en iets wat ik heel graag wilde. 

 

​

 

Nadat ik mij had ingeschreven kreeg ik een brief opgestuurd met een huiswerk opdracht en een datum dat ik een examen op school moest komen doen.

Dus thuis heel hard aan de slag, met de drie opdrachten die ik moest maken. Na drie weken moest ik naar school voor het toelatingen examen. Dus ik met de auto van mijn ouders en mijn huiswerk opdracht op de bijrijders stoel naar Rotterdam.

​

Daar aangekomen kwam weer de realiteit naar voren dat ik wel wat ouder was en de opleiding op een andere manier zie. Maar ik liet mij niet uit het veld slaan en ging ijverig aan de slag.

Na een paar uurtje alles netjes ingeleverd en het wachten kon beginnen.

​

Na een paar weken kwam eindelijk de brief binnen. Waar het verlossende antwoord in stond dat ik aangenomen was en dat ik in augustus 2009 mocht beginnen aan een vier jarige opleiding bij het Grafische Lyceum Rotterdam of te wel het GLR.

​

Het eerste jaar was een algemeen jaar waar je van alle facetten iets kreeg, van het alleen tekenen tot animatie. Het tweede jaar moest je kiezen voor een richting en ik koos voor Mode en Trends. Dit is een richting waar alle opdrachten die je krijg zijn omgezet in een specifieke opdracht wat betrekking heeft tot mode of en trends.

​

In het derde schooljaar gingen we allemaal stage lopen. Mijn eerste grafische stage was bij Heleen Valstar in Naaldwijk. Na een half jaar stage te hebben gelopen, moesten we gelijk na de zomervakantie weer een half jaar stage lopen. De tweede stage was bij het bedrijf Tomorrow in Rotterdam. Hier heb ik op grafische gebied heel veel geleerd en het was een super tijd. Na een jaar lang stage te hebben gelopen, was het weer tijd voor school. Want er moest nog een eind project gemaakt worden. Alles kon ik samen laten komen in één project. Dit zou mijn laatste school opdracht worden, want ja je zal het niet geloven maar ook ik was na 20 jaar school klaar om het werkende leven in de gaan.

 

" op grafische gebied heel veel geleerd

 

Helaas is het nu met de economische crisis heel lastig om een grafische banen te vinden. Maar gelukkig heb ik wel een baan als pedagogisch medewerker gevonden bij Simba, waar ik het super naar mijn zin heb. 

In mijn vrije tijd ben ik nog wel veel grafische bezig voor familie en vrieden. Op deze manier ben ik nog wel lekker bezig met creatieve dingen. 

Maar hopelijk vind ik in de toekomst wel een baan op grafische gebied waar ik helemaal tot mijn recht kom, en waar ik mij helemaal in thuis voel.

 

bottom of page